Matematik

trekant og cirkel

09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

En trekants areal er bestemt ved den højde og den grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.

b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens høj og grundlinje. 

Hvis de skal have samme areal, må de være lig hinanden:

pi*r^2=1/2*h*g jeg isolér herefter r:
r2 = ((1/2)*h*g)/pi

r = kvdr((1/2)*h*g)/pr) Men er det ikke det samme som: kvdr(h*g/2*pi)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Det er korrekt.

r = kvdr(h*g/(2*pi))


Svar #2
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Begge er korrekte, ikke?

Og er opgaven så løst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af webnord (Slettet)

Jo og jo


Svar #4
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

tak tak


Skriv et svar til: trekant og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.