Matematik

koordinatsættet i planen alpha

09. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

Hejsa

Har to spg. som jeg slet ikke kan komme igang med, og de er begge til delprøven uden hjælpemidler - der er facit til.

Mine spg. med svar er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

1. Bestem en parameterfremstilling for den linje der går gennem P og er vinkelret på planen.

Dit ønskede punkt er skæringspunktet mellem linjen og planen.

2. Indsæt linjens parameterfremstilling i planens ligning. Beregn t og indsæt dene værdi i linjens parameterfremstilling.


Svar #2
09. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

kunne du gøre det mere detaljeret :s . plzzz


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

2.

2x+y-3z-3=0 ->

2·(-1+3t)+(1+t)-3·(2-t)-3=0

-2+6t+1+t-6+3t-3=0

10t=10

t=1.

x = -1+3t = -1+3 = 2

y =1+t = 1+1 = 2

z = 2-t = 2-1 = 1.

Opgave 1 laves på samme måde som opgave 2.


Svar #4
09. maj 2009 af Fubu_girl (Slettet)

mange mange tak.

2. opgave , har jeg fået styr på.

men men men. hvordan er det lige jeg skal finde parameterfremstillingen for opg. 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

a du projicerer nedfælder du med andre ord vinkelret.

du ved altså at punktet nedfælles vinkelret på planen og da normalvektor for planen står vinkelret på planen vil denne være retningsektor for den linje man kunne kalde "nedfældnings"linjen.

denne linje kan du lave parameterfremstilling for ved hjælp af punkt og normalvektor


Skriv et svar til: koordinatsættet i planen alpha

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.