Matematik

jeg forstår den ikke, hjæælp !

09. maj 2009 af b-freak (Slettet)

En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver
ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en
metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4 dm2, gælder, at

2*3,14(altså pi) * r * h + 4 * 3,14(altså pi) * r^2 = 4 og V= 3.14(altså pi) * r^2 * h - 4/3 * 3.14(pi) * r^3

hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og
V (dm3 ) er metalgenstandens rumfang.
 

 Bestem V som funktion af r.
 

hvordan løser man den opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

Løs den første ligning med hensyn til h og sæt resultatet ind i den anden ligning.


Svar #2
09. maj 2009 af b-freak (Slettet)

fair nok, hvis jeg gør det på lommeregneren giver det h=( 2/ pi*r) - 2r. burde det ikke give et konkret tal, så jeg bare kan sætte resultatet ind i den anden ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af peter lind

Nej det skal den ikke. Hvis du erstatter h med dit resultat i #2 for du en formel for V, der kun indeholder r og kendte tal.


Skriv et svar til: jeg forstår den ikke, hjæælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.