Matematik

simpel integralregning:)

10. maj 2009 af karlp (Slettet)

Har et spørgsmål, til noget "simpel" integralregning (uden hjælpemidler)

skal integrere følgende: 3x2ex3+1dx

jeg vil mene at det bliver noget med: 3x3 / 3 * ex3+1 men min lommeregner siger det bliver ex3+1, hvorfor forsvinder 3x2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvad har du gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

#0 Har du ikke tastet galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af NejTilSvampe

 Kan du ikke bruge delvis integration? partiel integration om man vil. 


Svar #4
10. maj 2009 af karlp (Slettet)

Når jeg har tastet ind på mit CAS har jeg skrevet det der integraltegn og så 3x2*ex3+1 , dx

i hånden har jeg sagt:

3x2*ex3+1 hvor 3x2 = 3x3 / 3 da man skal ligge en til og dividere med det man får ? mens ex3+1 forbliver det samme da det er e opløftet i et eller andet..

men forstår stadig ikke hvorfor jeg ikke får det samme som min lommeregner :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af FrkAnja (Slettet)

Du skal bruge substitution:

3x^2*e^x^3+1dx

 T=x^3+1     = 3x^2

dx=1/3x^2 dt

3x^2*(t) * 1/3x^2 dt

Så står t tilbage:

e^x^3+1

Håber du forstår forklaringen :)


Svar #6
10. maj 2009 af karlp (Slettet)

#5

Har aldrig lært den metode, nok derfor det ikke falder mig ind :) måske meget godt og lige få styr på den metode også inden eksamen i morgen i 3g : )

jeg takker :)

EDIT : hvordan får du t til og stå tilbage i 3x^2 * t * 1/3x^2

for 3x^2 og 1/3x^2 er da ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

hvorfor er T= e^(x^3+1) og 3x^2 ???


Svar #8
10. maj 2009 af karlp (Slettet)

#7

hvis det er til mig ved jeg det ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af Ungmongoliet (Slettet)

t er kun = 3x^2 ( den indre funktion)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2009 af FrkAnja (Slettet)

Ved ikke om du har fundet ud af opgaven nu, men 3x* 1/(3x2) går jo ud med hinanden? Altså det bliver 1 hvis man ganger dem ud også er der kun t tilbage :)


 


Skriv et svar til: simpel integralregning:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.