Matematik

Eksponentiel funktioner

10. maj 2009 af chirstoffersloth (Slettet)

Har haft en sygdomsperiode men har en opgave om eksponentiel funktioner for..

Men kan i hjælpe mig lidt med disse opgaver? (:

Forklar detaljeret sammhængen mellem a og den relative tilvækst r..

Og jeg er heller ikke helt sikker på det her..

Hvilken betydning a og b har`?, er det ikke bare den konstante tilvækst altså større end en og b er en konstant og er der hvor linien skærer y-aksen (Den lodrette)??

Og hvilken betydning har de for grafens udseende..?

- Christoffer. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg har skrevet lidt om det i min formelsamling som du kan finde her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=681890


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

a = fremskrivningsfaktoren, når a> 1 er grafen voksende, når 0<a<1 er grafen aftagende 

b = begyndelsesværdien, skæringen med x-aksen

Betydningen af vækstraten r ses på følgende måde:

at gange en bestemt størrelse med en faktor a svarer til at størrelsen ændres med en bestemt procent, der kan findes som (a-1) · 100 % eller r · 100 %

Hvis f.eks. a = 1,09 vokser grafen med 9 %, hver gang x vokser med 1

a = 0,70 - her aftager grafen med 30 %, hver gang x vokser med 1

a = 6,5 - her vokser grafen med 1,5 %, hver gang x vokser med 1


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.