Matematik

Diff. lign. opgave???

10. maj 2009 af henrikbjerre (Slettet)

Hej alle. Er der nogen der lige har 5 min til at hjælpe med en opgave? :)

8.011:

Der er givet følgende diff.ligning: y´-2y = 4x^2-4x

Nogle af løsningerne til denne diff.ligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.

a) Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre. (forstår ik spørgsmålet)

b) Bestem den løsning til diff.ligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positivt førstekoordinat (og her er jeg helt lost)

Vil nogen være søde og hjælpe mig ? :)

Mvh Henrik


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

a) Sæt y '=0 og isoler y i differentialligningen.

b) Sæt y '=0 og y=0 i differentialligningen. Bestem x. Nu har du et punkt og kan løse differentialligningen på sædvanlig vis.


Skriv et svar til: Diff. lign. opgave???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.