Matematik

afstand mellem parabel og punkt?

10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

Hvordan finder jeg afstanden mellem parablen :
 

y = -2x^2-+4x+4

og punktet (1,6) ?

- takk


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Opstil et udtryk for afstanden mellem punkterne

(1, 6) og (x, -2x2-+4x+4).

Bestem minimum for dette udtryk vha differentialregning.


Svar #2
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

et udtryk ? 

jeg forstår ikke hvad du mener ... :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Benyt at afstanden mellem to punkter er √((x2-x1)2+(y2-y1)2) til at opstille udtrykket


Svar #4
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

Så :
(x1,y1) = (1,6)

men hvad er (x2,y2) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Det skrev jeg i #1:

(x, -2x2-+4x+4)


Svar #6
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

er hele udtrykket : -2x2+4x+4 lige med x ?

er ikke rigtig med :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

(x1,y1) = (1,6)

(x2,y2) = (x, -2x2-+4x+4)
 


Svar #8
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

Kan det passe at det så er det her udtryk man skal udregne ?

√((2x^2+4x+4-1)^2) +((x-6)^2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Nu er du tæt på:)

Men du har byttet om på x og y.

√((2x^2+4x+4-6)^2) +((x-1)^2)


Svar #10
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

Ok, så man skal bare regne det indeni kvadratroden ud og man har så resultatet ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal bestemme minimum for dette udtryk.

Benyt CAS eller lignende.

Svaret er 0,5769


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = -2x2 + 4x + 4    f(1) = -2 + 4 + 4 = 6   så punktet ligger på parablen. Afstand = 0.


Svar #13
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

Men det er en opgave uden hjælpemidler ..


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Det ser ud til at vi har glemt et minus foran 2x2. Det betyder at punktet ligger på parablen og afstanden er nul.

Har du skrevet opgaven ordret eller er det bare en del af en opgave?


Svar #15
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

Jeg har skrevet den ordret.

Der hvor der står -+4x, der skal minusset ikke være der.


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Mærkeligt. Men svaret er 0


Svar #17
10. maj 2009 af elireeli (Slettet)

OKay, synes den er ret svær.
Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#17 
OKay, synes den er ret svær.  Den tog kun en linje, se #12

I alle opgaver hvor det er muligt at tegne skal du gøre det. Det hjælper til at skabe overblik. Og i mange tilfælde ser man andre muligheder for at løse opgaven. Og i det her tilfælde ser man straks at (1,6) er toppunktet.


Skriv et svar til: afstand mellem parabel og punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.