Matematik

Opgave uden hjælpemidler.

10. maj 2009 af crew (Slettet)

To funktioner er givet ved :

f(x) = x + 200 og g(x) = -3x+600 

Bestem førstekoordinatet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner. 

Jeg ved at førstekoordinatet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner findes ved at sætte:

f(x) = g(x)

x+200 = -3+600

Er den opgave så løst nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Danielriis (Slettet)

sDen opgave har vist været vist før. Tjek indlæg: B-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Baeuf (Slettet)

isoler x.


Svar #3
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Jamen jeg vil gerne have det forklaret. jeg forstår det ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

 x + 200  = -3x+600          læg 3x til på begge sider

4x + 200 = 600                 træk 200 fra på begge sider

4x = 400                          divider med 4 på begge sider

x = 100                nu er den løst


Svar #5
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hvor får du 4x fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af alsbo (Slettet)

du flytter -3x over på den anden side, og så bliver det plus 3x... (x+3x+200 = 600) står der nu.
det samme som 4x + 200 = 600


Svar #7
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Okayy. Du forklare det flot, men jeg kan bare ikke se hvordan x+3x+200 = 600 er det samme som 4x + 200 = 600?  


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af Bexs (Slettet)

x + 3x er det samme som 4x..

Derfor er x+3x+200 det samme som 4x+200.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af Tobi89 (Slettet)

Fordi x+3x=4x. Sæt 1 ind på x's plads og gør prøve f.eks :)

Men x+3x=x+x+x+x=4x


Skriv et svar til: Opgave uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.