Matematik

linje og cirkel ?

10. maj 2009 af delidolu (Slettet)

når man har en ligning for cirklen og  en ligning for en linje

hvilken metode bruger man så for at finde skæringspunkterne ?


Svar #1
10. maj 2009 af delidolu (Slettet)

når jeg tegner det i hånde  finder jeg skæringspunkterne ,, men skal jo ligesom regne dt ud .. og ved ikk hvordan :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af mathon

cirkel: (x-c1)2 + (y-c2)2 = r2

linje: y = ax + b

skæring kræver

(x-c1)2 + (ax+b-c2)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af ahmed1111 (Slettet)

du kan også finde afstand fra cirklens centrum til linje ved at brug afstandsformel. Hvis afstand er mindre eller lige med radius, så skærer cirklen linje :=)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2009 af mathon

svar #3
giver ikke grundlag for beregning af skæringspunkterne


Skriv et svar til: linje og cirkel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.