Matematik

svær funktion! :S

11. maj 2009 af pillfinger (Slettet)

Hey er der en derude der hurtigt kan hjælpe mig  med et simpelt spørgsmål?:)

En funktion er givet ved f(x)=x*e^2x 
Besteme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,f(1))
Bestem monotoniforholdene for f

Mine egne resultater giver ingen mening så ville blive meget taknemmelig for lidt hjælp:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at skrive op hvad du har lavet, så vi kan finde fejlen.


Svar #2
11. maj 2009 af pillfinger (Slettet)

Har virkelig ikk lyst til at sætte det ind for det er virkelig ringe.. Kan du hjælpe mig med hvordan jeg ska gå igang så kan jeg altid prøve derfra?


Svar #3
11. maj 2009 af pillfinger (Slettet)

Altså det jeg har er dette:
 

først diffrentieres funktion til f’(x)=(2x+1)e^(2x)

for at finde en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

Det er hva jeg har fået skrevet ned men kan bare ikk komme videre


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2009 af juventuz (Slettet)

For at finde tangenten skal du først differentiere f(x). Så det første, du skal finde ud af, er, hvordan man differentierer et produkt.

Her vil jeg bruge, at funktionen f(x)=p(x)*g(x) er differentiabel med differentialkvotienten

f´(x)=p´(x)*g(x)+p(x)*g´(x)

Når du har fundet differentialkvotienten, sætter du 1 ind i f(x) og f´(x), hvorefter du indsætter i tangentligningen

y=f´(x)*(x-x0)+f(x), hvoraf xo i din opgave er 1.

I monotoniopgaven skal du finde vandrette tangenter og derefter finde fortegn og konkludere på dine resultater...


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2009 af juventuz (Slettet)

#3 Du har differentieret korrekt. Nu mangler du kun at opskrive tangentligningen med de indsatte værdier:

y=f´(1)*(x-1)+f(1)=3*e2*(x-1)+e2=3x*e2-3e2+e2=3x*e2-2e2


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. maj 2009 af mathon

...eller
skrevet

y = (3e2)x - 2e2


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2009 af LinT (Slettet)

er det ikke snyd at være på net under skrf eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. maj 2009 af Jessica1

DET VILLE JEG GODT NOK OGSÅ SIGE


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. maj 2009 af 10eren (Slettet)

S... - DIN SNYDER - B.... OP!!!"@#!!:??#!


Skriv et svar til: svær funktion! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.