Matematik

ligning for tangent (repetition)

11. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Sidder lige og repetere lidt men er gået i stå ved følgende opgave og håber derfor på lidt hjælp :-)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)= (1/x) i det punkt, der har førstekoordinat 2.

En der kan hjælpe? På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af NejTilSvampe

  hvis du differentierer får du hældningen til din tangent.

dy/dx=-1/x^2

f'(2)=-1/4

g(2)=-0,25*2+b = f(2)   <---rettet mente g(2)

løs for b.


Svar #2
11. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

jeg får ligningen til y=1-(x/4)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af mathon

#2

som kan skrives
y = -(1/4)x + 1


Skriv et svar til: ligning for tangent (repetition)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.