Matematik

BESTEM DEN SPIDSE VINKEL FOR 2 LINIER?

12. maj 2009 af Herstal (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har fået en matematik opgave for, hvor jeg skal bestemme den spidse vinkel for linjerne: n og m

- Hvordan gør jeg det??? :-/

Linjerne ser således ud:

n: 2x-y=1

m: -x+3y+5=0

Hilsen Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af webnord (Slettet)

Tegn funktionerne ind i et koordinatsystem og mål vinklerne


Svar #2
12. maj 2009 af Herstal (Slettet)

men jeg skal lave dem som vektore og regne dem ud den vej


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2009 af Isomorphician

tan(v) = a


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Linjerne ser således ud:

n: 2x-y=1         Normalvektor n1 = (2  -1)

m: -x+3y+5=0    Normalvektor n2 = (-1  5)

Brug  cos(v) = ( n1n2 )/( |n1|·|n2| )


Svar #5
12. maj 2009 af Herstal (Slettet)

hvad er det prikken den betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2009 af kieslich (Slettet)

 prik = prikprodukt (skalarprodukt)  


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2009 af mathon

eller

tan(θspids) = |-1-2|/|1+(-1)*2| = 3/1 = 3

vinkelmål → Degree

θspids = tan-1(3)

...............

detaljer
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265679


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2009 af mathon

rettelse:

tan(θspids) = |(1/3)-2|/|1+(1/3)*2| = 1

vinkelmål → Degree

θspids = tan-1(1) = 45°


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2009 af mathon

til sammenligning med

cos(v) = (n1*n2 )/(|n1|·|n2|) = (-5 )/(√(5)·√(10)) = -1/√(2)

v = cos-1(-1/√(2)) = 135°

vspids = (180-135)° = 45°

..........

fejltastning i #4's 3. linje

"m: -x+3y+5=0 Normalvektor n2 = (-1 , 5)"   

m: -x+3y+5=0 Normalvektor n2 = [-1, 3]


Skriv et svar til: BESTEM DEN SPIDSE VINKEL FOR 2 LINIER?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.