Matematik

Problemregning F.A sæt 1

13. maj 2009 af folkeskoleelev1233 (Slettet)

hej alle. har stærkt brug for noget hjælp til det her, skal afleveres imorgen - så har nedern på.. :(

betyder > større eller mindre end??

Tegn i et koordinatsystem den linje der er bestemt ved ligningen

y=½x+3 ???? kan ikke huske hvad man gør

på forhånd MANGE tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af psand89 (Slettet)

Tegnet betyder større end

y=½x+3
vælger tilfældige tal for x og finder y-værdien

x=1       y=3,5
x=2       y=4
x=3       y=4,5

De punkter indsætter du i et xy-koordinatsystem og tegner en linje mellem punkterne du har så en linje til forskriften

husk at føre linjen videre end bare punkterne så den bliver almentgyldigt for forskriften


Svar #2
13. maj 2009 af folkeskoleelev1233 (Slettet)

men hvordan ved man hvad x er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af peter lind

x-værdierne vælger du selv. Det er i princippet ligegyldig hvilken bare de er forskellige. I praksis vil jeg for at lette tegningen vælge lige x, aå bliver y nemlig et helt tal, hvilket er nemmere ar afsætte på et  milimeterpapir. jeg vil også foretrække at der er ret stor forskel på c-værdierne. Det hjælper på nøjagtigheden af grafen.


Svar #4
13. maj 2009 af folkeskoleelev1233 (Slettet)

tak :)
 

har en opgave mere.

8. Beregn rumindholdet af et akvarium, hvis indre mål er 30 cm, 30cm og 120 cm. kan akvariet rumme 100 l?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af peter lind

Jeg har lige set at jeg har lavet en tastetfejl i #3. c-værdierne skal naturligvis være x-værdierne. Jeg håber ikke det har forvirret.

Rumfanget af akvarieter er længde gange bredde gange højde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Benyt runkangsformelen for en kasse R=h*l*b

30 cm = 3dm

120 cm =12 dm

R=3*3*12 dm3 =96 dm3 = 96 l


Svar #7
13. maj 2009 af folkeskoleelev1233 (Slettet)

ahh, okay ... tak..

hvad med denne her; 

en firkant (som skal forestille et tag) har disse mål; 15m på den ene side, og 20 på den anden. og 12 cm i længden...

på et tag blev der lagt 200 mm tyk isolering.

Hvor stort var taget?

isoleringsmaterialet havde en rumvægt på 40 kg/m3.

hvor meget vejede isoleringsmaterialet?


Skriv et svar til: Problemregning F.A sæt 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.