Matematik

en funktion givet ved f(x)=4*a^x

13. maj 2009 af mr. 25 cm (Slettet)

hej folkens

jeg vil høre om der nogen der evt. ku hjælpe mig i gang?

jeg er kommet til en opgave der lyder sådan her:

En funktion givet ved
f(x)=4*ax
Hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100).
a) Bestem tallet a.

hvordan skal den forståes? og hvordan skal jeg begynde og regne den ud? håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af peter lind

Overskriftens funktion og tekstens funktion stemmer ikek overens.; men generelt skal du blot sætte de givne værdier ind altså 100=f(2). Det giver en ligning til bestemmelse af a.


Svar #2
13. maj 2009 af mr. 25 cm (Slettet)

hmm det forstår jeg ik li? vil den så lyde sådan her

f(2)=4*a*100


Brugbart svar (3)

Svar #3
13. maj 2009 af peter lind

Du skal sætte 2 ind på x plads. Det du får ud af det skal give 100. Hvis du bruger overskriftsfunktionen får du 100 =4*a2. Hvis det er tekstens funktion får du 100=4*a*2 


Svar #4
13. maj 2009 af mr. 25 cm (Slettet)

ups undskyl, der er sket en fejl, så li ligningen i gennem

den skal lyde sådan her f(x)=4*a^x

sorry my bad :i


Skriv et svar til: en funktion givet ved f(x)=4*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.