Kemi
Hjælp til 1 kemi opgave
30. november 2004 af
Melanie (Slettet)
Hej. Ka ik lige finde ud af denne opg.. - håber der er nogen der kan hjælpe lidt..
En vandig opløsning indeholder 2,00 g NaOH pr. liter.
a) Beregn opløsningens formelle koncentration?
10,0 mL af opløsningen kan neutralisere 14,3 mL af en given saltsyre.
b) Beregn saltsyrens formelle koncentration?
En vandig opløsning indeholder 2,00 g NaOH pr. liter.
a) Beregn opløsningens formelle koncentration?
10,0 mL af opløsningen kan neutralisere 14,3 mL af en given saltsyre.
b) Beregn saltsyrens formelle koncentration?
Svar #1
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Well well...
a) Indholdet af NaOH er 2.00g/L. Prøv at dividere dette med molarmassen af NaOH.
b) NaOH dissocierer i vand efter reaktionsskemaet
NaOH(s) -> Na+(aq) + OH-(aq)
altså i forholdet 1:1 mht. hydroxidionen (OH-), så
n(OH-)=n(NaOH) = c*V
Neutralisationsreaktionen kan du selv opskrive. Hvad betyder det for stofmængden af oxoniumioner (H3O+), at basen neutraliserer syren?
Beregn herefter saltsyrens formelle koncentration.
//Singularity
a) Indholdet af NaOH er 2.00g/L. Prøv at dividere dette med molarmassen af NaOH.
b) NaOH dissocierer i vand efter reaktionsskemaet
NaOH(s) -> Na+(aq) + OH-(aq)
altså i forholdet 1:1 mht. hydroxidionen (OH-), så
n(OH-)=n(NaOH) = c*V
Neutralisationsreaktionen kan du selv opskrive. Hvad betyder det for stofmængden af oxoniumioner (H3O+), at basen neutraliserer syren?
Beregn herefter saltsyrens formelle koncentration.
//Singularity
Skriv et svar til: Hjælp til 1 kemi opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
