Almen studieforberedelse (AT)

AT eksamen - Metoder, psykologi?!

14. maj 2009 af Anja:) (Slettet)

Håber virkelig en eller anden kan hjælpe mig med det her, for er bare helt lost! Jeg har valgt et emne der hedder "Moderne rejsende og kommunikation", i Dansk og psykologi, hvor min problemformulering er:

• Undersøgelse af rejseblogs som kommunikationsform og genre, samt de unge rejsendes anvendelse af rejsebloggen.

Jeg tager udgangspunkt i tre udvalgte rejseblogs som jeg har analyseret vha en sagprosa analyse og bundet dette sammen med det narrative selv i Daniel Sterns udviklingsmodel - og set på hvordan de rejsende fremstiller sig selv og omverdenen i deres rejseblogs. Dansk - ja - der bruger jeg den humanistiske metode ved at analyse sagprosa. Men psykologi? Det eneste jeg er nået frem til indtil videre er at jeg bruger den kvalitative metode ved at tage udgangspunkt i specifikke blogs, og ikke laver noget generelt som sådan.

Er der nogle der har nogle tanker omkring dette? Psykologi er for mit vedkommende svær at sende ind i en bestemt fakultet - det er meningen det skal bruges samfundsvidenskabeligt i denne sammenhæng. Synes bare jeg skal kunne gå mere i dybden med metoderne end jeg allerede har gjort, og virkelig kunne forklare hvordan fagene hænger sammen!  

Please - en eller anden hjælp mig! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2009 af klotte (Slettet)

hint :søg på fænomenologisk metode eller fænomenologi


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2009 af margretheskål (Slettet)

http://psykologiensveje.systime.dk/index.php?id=1143

Dette link skulle være brugbart


Svar #3
14. maj 2009 af Anja:) (Slettet)

Mange tak! Linket er i hvertfald brugbart. Socialkonstruktivisme er også rigtig godt i forhold til mit emne, da jeg har arbejdet videre på identitetsdannelse m. Anthony Giddens. Super! Tak! :)


Skriv et svar til: AT eksamen - Metoder, psykologi?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.