Matematik

Plangeometri (gerne hurtigt)

14. maj 2009 af CASBJ (Slettet)

Opgaverne lyder således:

1.

Arealet af en regulær 6-kant er 24. Midtpunkterne af siderne forbindes hvorved der opstår en nu regulær 6-kant. Hvilket areal har den således konstruerede 6-kant?

2. (se fil)

ABCD er et kvadrat med siden 11.

F ligger på BC således, at FC = 3.

E er centrum i kvadratet

Vinkel FEG er ret

Find arealet af firkant GEFC

Vedhæftet fil: opg 15.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af mathon

1.

A2 = (1/2)2*A1 = (1/4)*24 = 6


Svar #2
14. maj 2009 af CASBJ (Slettet)

Kan der følge en lille forklaring med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Da E er kvadratets midtpunkt og vinkel GEF er ret deler

FG og den forlængelse samt EF og dens forlængelse kvadratet i fire lige store dele.

Hvoraf GEFC er den ene

Arealet er 1/4 * side *side


Svar #4
14. maj 2009 af CASBJ (Slettet)

Super, tak for det..

Hvad med opgave 1, har du et par kloge ord til den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil ang. opg. 1.

Vedhæftet fil:Sekskant.doc

Svar #6
14. maj 2009 af CASBJ (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår hvor kvadratrod 3 kommer fra? og 0,5 heller ikke!

 Hvis du har tid kunne jeg rigtig godt tænke mig en lidt mere detaljeret beskrivelse af løsningen..


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2009 af richterklanen (Slettet)

Nok engang se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Sekskant.doc

Skriv et svar til: Plangeometri (gerne hurtigt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.