Matematik

Rapport om EKSPONENTIEL OG POTENS VÆKST

14. maj 2009 af abcc (Slettet)

jeg laver en rapport om eksponentiel og potensvækst og har brug for hjælp til følgende opgave:

Det aktive stof i hash, THC, har en halveringstid på ca. 4 døgn
1. En person indtager 12 mg THC. Hvor meget THC har personen tilbage i kroppen efter 0, 4, 8, 12 og 16 døgn?
2. Benyt halveringstiden til at bestemme konstanten a i forskriften hvor tiden måles i døgn
 

ved ik' rigtig hvordan jeg skal starte...

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af 28994 (Slettet)

Du skal bruge eksponentiel vækst til at løse ovenstående problemer.

Eksponentiel vækst bygger på formen f(x)=b*a^x

hvor a = den x2-x1ne rod af y2/y1

Halveringskonstanten t2=(log(2))/(log(a))

da du ved hvad halveringstiden er kan du isolere a i formlen og derved få dannet din model du kan bruge til at udrenge de resterende tider,


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af trinebf (Slettet)

Når halveringskonstanten er 4 døgn, skal du bare halvere de 12 mg for hvert fjerde døgn; så der først 12 mg i kroppen, så 6 osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af mathon

a = (1/2)1/T½ = 0,840896

f(t) = 12*0,840896t       når tiden t måles i døgn


Svar #4
14. maj 2009 af abcc (Slettet)

#1 tak for hjælpen. jeg kender godt formlen, men hvordan isolerer jag a??


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2009 af mathon

i oversigt
http://peecee.dk/upload/view/170140


Skriv et svar til: Rapport om EKSPONENTIEL OG POTENS VÆKST

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.