Matematik

får, geder og høns?

15. maj 2009 af Tobsorensen (Slettet)

Hejsa allesammen. Jeg sidder med en lidt svær opgave (synes jeg selv), er der mon 1 der kan hjælpe:

En gårdejer køber dyr for 1000,-. En høne koster 5 kr/stk., gederne koster 35 kr/stk. og fårene 100 kr/stk. Han køber 1 får. Han købte i alt 103 dyr.

Hvor mange dyr køber han af hver?

og så har jeg lige noget andet:: hvor mange tecifrede tal abc findes således at summen af a + b = c?
 

På forhånd, vidst nok tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af peligro (Slettet)

Opgave 1.

1000-1*100= 900
900-13*35= 445
445-89*5= 0

1 får, 13 geder og 89 høner

Hvis du har flere spørgsmål til det. Så spørg:)

Opgve 2.

Forstår jeg ikke, hvordan du mener det.

Hilsen peligro


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2009 af MN-P (Slettet)

g er antal geder, h antal høns og f antal får,

f=1

g+h+f=103

h=103-g-f

g*35+h*5+f*100=1000 indsætter f

35g+5h+100=1000       dividerer med 5

7g+h=180                      isolerer h

7g+(102-g) =180        

g=13

g+h+f=102      indsætter g og f

13+h+1=103

h= 89       


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Lav en tabel over tallene, start med a=1 og b=1, 2, 3, 4 osv

derefter a=2 og b=1,....

a=3 og b=1,...

osv


Skriv et svar til: får, geder og høns?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.