Matematik

hvad er stor og lille phi ?

15. maj 2009 af cicis (Slettet)

hej alle sammen jeg vil gerne vide hvad forskellen mellem stor og lille phi og hvordan man beregner dem

håber der nogen som kan hjælpe

tak på for hånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af tveon (Slettet)

I hvilken sammenhæng?

Phi er normalt det gyldne snit, men bruges også i mange andre sammenhænge. Det er f.eks. altid godt at kalde sine variable ξ (xi), χ (chi), φ (phi) og ψ (psi) - bare for at holde tilhørerne på tæerne. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Det gyldne snit  Φ = ( √(5) + 1)/2 = 1,618...

Det gyldne snit φ = ( √(5) - 1)/2 = 0,618...


Skriv et svar til: hvad er stor og lille phi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.