LaTeX

Hvordan kommer jeg i gang med XEmacs?

16. maj 2009 af µQuantum (Slettet)

Hej med jer,

Jeg har gennem lang tid brugt TeXnicCenter når jeg har skrevet matematiske afleveringer ect. Men nu vil jeg gerne i gang med at bruge XEmacs og så har jeg hørt at man kan benytte sig af den udvidelse der hedder AUC-TeX. Det eneste jeg har gjort indtil nu er at downloade XEmacs, og når jeg åbner det, aner jeg ikke hvordan jeg skal komme i gang med at skrive eller hvordan man kan se det man har skrevet osv. Jeg håber der er nogle kloge Emacs hoveder herinde som vil hjælpe en som mig, for jeg vil lige advare: jeg er ikke specielt god til alt det der med computere :o))

Mange hilsner

Rasmus :o)


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. maj 2009 af tveon (Slettet)

Hej Rasmus,

Det bedste måde at komme i gang på er at prøve. Start med at følge vejledningen på AUCTeX-siden. Sørg for at læse det hele før du går i gang.

Jeg må så lige advare om, at emacs er meget anderledes end andre tekstredigeringsprogrammer. (Dog ikke så fucked up som vi...) Men der er masser af sider på nettet med hint til hvordan man bruger emacs og i særdeleshed ændre det.

Men når du nu render ind i et eller andet, som du ikke forstår eller kan få til at virke, kan du altid spørge her.

Mvh.

Thomas


Brugbart svar (3)

Svar #2
09. december 2009 af ysangkok (Slettet)

Så vidt jeg kan se er AUCTeX både til GNU Emacs og XEmacs. Eftersom der er mere gang i udviklingen af GNU Emacs synes jeg du skulle bruge den i stedet.

Der er masser af online tutorials til Emacs. Når du har lært Emacs kan du læse AUCTeX dokumentationen. Men det er nok et must at du kan noget Emacs først.


Skriv et svar til: Hvordan kommer jeg i gang med XEmacs?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.