Kemi

mængdeberegning - fuldstændig forbrænding

16. maj 2009 af Anna8950 (Slettet)

Jeg skal finde ud af hvor mange l O2 der skal bruges til en fuldstændig forbrænding af 13 l H2..

har opstillet reaktionsligningen: 2H2+O2=2H2O

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Du kan antage, at de to gasser opfører sig som ideele gasser ud fra idealgasligning: p * V = n * R * T omskrevet til n = (p*V)/(R*T)

T er temperaturen i kelvin ved forsøget (sættes ofte til 273+25 = 298 K), R er gaskonstanten = 0,008315 kJ/(mol*K). p er tryk, hvilket her sættes til 1 atm. n = stofmængde, V = volumen, som er det du leder efter.

Først finder du, hvor mange mol 13 l H2 er ud fra idealgasligningen (n = (p*V)/(R*T)) her kendes resten. Så ved du, at H2 reagerer i forholdet 2:1, hvilket betyder, at der til reaktionen skal bruges den halve stofmængde ilt, O2. Så du deler din stofmængde af H2 med 2, så har du stofmængde af O2 til reaktionen.

Stofmængden sættes ind i idealgasligningen, nu V = (n*R*T)/p, så har du svaret.

Kan god være det kan gøres simplere, men har ikke lige kunne overskue det her.


Svar #2
16. maj 2009 af Anna8950 (Slettet)

tak, men har jo ingen temperatur?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Den antages stort set altid at være 25 grader celsius, altså 298 K


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2009 af mathon

13 L H2  ved 1 atm og 298 K
udgør 0,531627 mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2009 af mathon

da mængdeforholdet H2 : O2 = 2 : 1

skal benyttes ½*(0,531627 mol) O2, som under de samme tilstandsbetingelser
fylder
½*(13 L) = 6,5 L
 


Skriv et svar til: mængdeberegning - fuldstændig forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.