Matematik

Ligner 7. klasse ''Haster''

16. maj 2009 af nabar (Slettet)

hejsa jeg hedder niklas og er 13 år har en blæk regning med nogle ligner og er ''mongol'' til dem:)

her kommer de og håber i kan hjælpe mig,

        A.      6(x+2) =24

        B.      10-5x =4(x+1)

        c.        5x+30-7*2=2x+25

vil sætte virkelig stor pris vis i kan komme med et svar på dem og en fromel :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

De kan løses på mange måder, men nu viser jeg lige hvordan jeg vil løse den første med alle mellemregninger.

A)

6(x+2)=24          (deler med 6 på begge sider)
(x+2)=4               (fordi det er en plus-parantes, dvs. at der ikke står minus foran parantes, ophæves den)
x+2=4                  (jeg trækker 2 fra på begge sider)
x=2


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

A. 6(x+2) =24 (---) x+2 = 24/6 = 4 (----) x = 4-2 = 2

B. 10-5x =4(x+1) (-----) 10-5x =4x+4 (----) 6 = 9X (----) x = 6/9 = 2/3

c. 5x+30-7*2=2x+25 (-----) 5x +16 = 2x +25 (----) 3x = 9 (----) x =3

Du kan altid tjekke om dine resultater passer ved at sætte dem ind i ligningen igen. Giver det så et sandt udsagn fx 13=13, er resultatet rigitgt.


Brugbart svar (7)

Svar #3
17. maj 2009 af judylove (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Ligner 7. klasse ''Haster''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.