Matematik

ligning 7.klase ''HASTER''

17. maj 2009 af nabar (Slettet)

Heeej jeg hedder niklas og er 13 år jeg sidder med en lille ligning som jeg ikke helt kan finde ud af, håber i kan give mig en udregning og et resultat det ville jge da sætte stor pris på:)

10 - 5x =4(x+1)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2009 af NejTilSvampe

 okay det gælder om at få x'erne over på en af siderne af lighedstegnet, det går ikke at der er x'er på begge sider.

hvis du starter med at gange parentesen ud. Det er forholdsvis nemt

4(x+1) = 4x +4             capiche?

du har nu

10-5x = 4x +4                nu kan du f.eks. lægge 5x til på begge sider, for -5x+5x = 0 ik?

10 = 4x +4 + 5x              4x + 5x = 9x  så:

10 = 9x +4                        nu kan du trække 4 fra på begge sider:

6 = 9x                                så kan du bare dele med 9 på begge sider for  9x/9 = x

6/9 = x                                6/9 er det samme som 2/3

x=2/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2009 af himsen (Slettet)

2.5-1.25x = x+1

1.5=2.25x

x=1.5/2.25


Svar #3
17. maj 2009 af nabar (Slettet)

Tak , men skal jo skrive det resultat i hånden og skal jeg så bare skrive 2/3 ? eller er der en anden måde at skrive det på `?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2009 af NejTilSvampe

 2/3 = 0,666666666666666666666666.......


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2009 af himsen (Slettet)

2/3 er den mest præcise..


Skriv et svar til: ligning 7.klase ''HASTER''

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.