Fysik

antal luftmolekyler og en ændret volumen

17. maj 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Er kørt lidt fast i disse fysik opgaver:

1) Find antallet af luftmolekyler i 1 L luft ved en temperatur på 20 grader C og et tryk på 10 -15 bar

Jeg tænkte på at bruge idealgasligningen men kan ikke regne ud hvordan jeg skal nå et resultat der kommer ud i antal luftmolekyler?

2) En gas har temperaturen 230 grader C og rumfanget 7,4L. Antag at trykket holdes konstant og at rumfanget ændres til 4,6L. Beregn hvor stor temperaturen nu bliver

Jeg ved at hvis P er konstant er V= konstant * T dvs  V/T=konstant

Derfor har jeg stillet det op således: V1/T1 = V2/T2   hvorefter jeg ville isolerer T2 - men hvordan gør jeg det?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Udregn stofmængden af luft. Stofmængden er et udtryk for antallet af molekyler.

2) Gang igennem med T_2 og divider på hver side med (V_1 / T_1)


Svar #2
18. maj 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Okay, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: antal luftmolekyler og en ændret volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.