Matematik

reduktion - er de her to resultater de samme?

18. maj 2009 af poppen (Slettet)

4a^2 + a / 2a

4a^2 / 2a + a / 2a

2a + 1 / 2

og

4a^2 + a / 2a

a * ( 4a + 1) / 2a

(4a + 1) / 2

er de to resultater for den samme reduktion ens?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af himsen (Slettet)

Indsæt nogle tal og se hvad det giver..


Svar #2
18. maj 2009 af poppen (Slettet)

#1 jeg indsætter 2 på a's plads.. og de giver begge to 4,5 dvs. at de er ens de to resultater? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af himsen (Slettet)

Prøv med nogle forskellige tal, eller blot divider 2 op i tælleren i resultat nr. 2 :)

Men man kan ofte tjekke sine resultater ved at indsætte tal, i stedet for variabler.


Svar #4
18. maj 2009 af poppen (Slettet)

#3 det forstår jeg ikke (: for jeg havde jo indsat 2 på a'ets plads ved begge resultater.. og de gav begge 4.5 .. så må resultaterne jo være ens? men forstår ikke det du siger med at dividere 2 op i tælleren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Lav det første udtryk om til halve

2a+1/2=2*2a/2+1/2 = saml på en brøksterg


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2009 af Jhondon (Slettet)

Det er alt i alt ikke så svært :) det er en god ide at indsætte et tal på variablernes plads for at se om det giver det samme, men det er ikke altid at det virker. Nogle gange giver det det samme ved et tilfælle.

Ser du på dit sidste resultat:  (4a + 1) / 2
Så se på parantesen, den kan du dividere ud. Altså dividere de to led 4a og 1 med 2.

Første led divideret ud giver:
4a/2 = 2a

Og andet led divideret ud giver:
1 / 2 = 1/2

Samlet kommer det så til at give:
2a + 1/2

Og derfor:
2a + 1/2 = (4a + 1) / 2

Altså, det er det samme :) håber det hjælper, ellers så skriv igen.


Svar #7
18. maj 2009 af poppen (Slettet)

# 6

jeg forstår godt nu hvordan man tjekker om 2 svar er ens.. men hvordan kan jeg tjekke om jeg har reduceret rigtigt uden at skulle bruge lommeregner.. (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2009 af himsen (Slettet)

F.eks. indsætte tal i den oprindelige "ureducerede" ligning, og indsætte de samme tal i den reducerede form. Resultaterne bør dermed være ens.


Svar #9
18. maj 2009 af poppen (Slettet)

okay, tak himsen :D


Skriv et svar til: reduktion - er de her to resultater de samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.