Matematik

Andengradspolynomier (matematik)

18. maj 2009 af kristina-stine (Slettet)

Gør rede for grafen for et andengradspolynomium af formen f(x)=ax^2.
Gør desuden rede for hvordan grafen for et andengradspolynomium af formen g(x)=ax^2+bx+c fremkommer ved parallelforskydning af grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af c_aastrup

Måske skulle du komme ind på hvad der er det svære for dig?

Forklare hvor meget du forstår, og så derfra få hjælp til at komme videre?


Svar #2
18. maj 2009 af kristina-stine (Slettet)

fatter intet:$
er mega forvirret:S
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Start med at beregne nogle støttepunkterfor y=x2 (brug sildeben) og indsæt dem i et kooedinatsystem

Find derefter ud af hvilken indflydelse på grafen a har.

Dette kan evt gøres ved at tegne

y=1x2, y=22 y=5x2 og y=-3x2

Hvordan ændre formen sig når a bliver større og hvad hvis a er negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2009 af c_aastrup

Hmmm.

Kan du tegne og forklare f(x) = x2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis grafen forskyder (h,k)

bliver x0= x+h og y0=y+k

y+k=a(x+h)2

y+k=a(x2+2hx+h2)

y=ax2+2ahx+ah2-k

sammenlignes med

y=ax2+bx+c fås

b=2ah

h=b/2a

c=ah2-k

k=ah2-c=a(b/2a)2-c=b2/4a-4ac/4a=(b2-4ac)/4a


Svar #6
18. maj 2009 af kristina-stine (Slettet)

kan tegne den, og sikkert også forklare den:)


Svar #7
18. maj 2009 af kristina-stine (Slettet)

Forstår ikke det sidste i dit svar?
hvor bruger du b=2ah?
og så det der b2/4a-4ac/4a, hvordan fandt du lige frem til det fra det forrige trin?:)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier (matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.