Matematik

Tangentens ligning

19. maj 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Hvordan udleder jeg tangentens ligning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2009 af mathon

tangentens hældningskoeffeicient

limes (y-yo)/(x-xo) = dy/dx = f '(xo)
x→xo

hvoraf

y-yo = f '(xo)(x-xo)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2010 af ChrillNB (Slettet)

Hej :)

Jeg er ikke helt sikker på at jeg har forstået det rigtigt. Står dy/dx for ΔY/ΔX??

og har jeg så fået udledt beviset korrekt hvis jeg har skrevet følgende..

lim         (y-y0)/(x-x0) = Δy/Δx = f '(x0)  <=>  y-y0 = f '(x0)(Δx) <=>  y-y0 = f '(x0)(x-x0) <=> y= f '(x0)(x-x0) + y0     ???
x->x0

Har jeg fat i noget, eller er jeg helt galt på den?? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2010 af ChrillNB (Slettet)

det der x->x0 som står til sidst, skulle have stået under lim


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af JKaram (Slettet)

Ganske korrekt, ja.

Karam


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.