Matematik

arealet af et vilkårligt trekant bevis

19. maj 2009 af Rabis (Slettet)

Hej igen allesammen

Når jeg skal bevise trekants formlen for en vilkårlig trekant, hvor højden ligger indenfor trekanten når jeg frem til T= ½ * sinC*a*b, ved at bruge den alminde trekants formel T= ½ * g*h, hvor g er b og h er sinC*a. Nu skal jeg så bevise h udenfor trekanten og jeg når istedet frem til t=½*sinA*c*b.

Problemet er så hvorfor jeg ikke kan nå frem til det samme som ved h indenfor trekanten?? kan jeg overhoved nå frem til det, hvis i forstår hvad jeg mener? for jeg kan ikke sige sinC=h/a igen da jeg ikke har en vinkel C når jeg lader h falde udenfor trekantet??

Håber i kan give mig lidt hjælp.. skal op til dette måske til eksamen.


Svar #1
19. maj 2009 af Rabis (Slettet)

Jeg har fundet ud af det alligevel ellers mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

du behøver blot at finde en anden højde i  trekanten. Men det er det samme, du finder frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

underskylder den ringe tegning

Vedhæftet fil:trekant.jpg

Skriv et svar til: arealet af et vilkårligt trekant bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.