Fysik

Beregning af massen af havvand

20. maj 2009 af brandmandenbob (Slettet)

Hey har endnu et spørgsmål vdr. Operahuset:S


På en varm sommerdag bliver forhallen i Operahuset kølet ved hjælp af havvand, som herved modtager varme med effekten 90 kW. Ved indløbet i rørsystemet er havvandets temperatur 17,8 C og ved udløbet er temperaturen 20,1 C
Bestem massen af det havvand som strømmer gennem rørene pr. minut.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. maj 2009 af mathon

90 kJ/s = (m/t)*c*ΔT

m/t = (90 kJ/s)/(c*ΔT) = (90 kJ/s)/((4,186 kJ/(kg*K))*((20,1-17,8) K)) = 9,34793 kg/s

m/t = 9,34793 kg/s = 9,34793 kg/(60-1 min) = (9,34793 kg)*60/min) = 560,876 kg/min


Skriv et svar til: Beregning af massen af havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.