Matematik

trekant...

20. maj 2009 af AJ2008 (Slettet)

 har fuldstændig glemt alt om hvordan man gør det her, håber nogenvil hjælpe :)

opgaven lyder:

I trekant ABC er AB = 5 , AC = 7 og ∠A =114

a) Bestem |BC| og ∠B



tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af Isomorphician

Kig på cosinusrelationen og sinusrelationen


Svar #2
20. maj 2009 af AJ2008 (Slettet)

 har prøvet at kigge på det, men kan ikke få nogen af dem til at passe med oplysningerne .. :S .. evt en formel ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af Isomorphician

Har du tegnet en skitse? Det kan ofte kaste lys over problemerne.


Svar #4
20. maj 2009 af AJ2008 (Slettet)

 ja har tegnet en skitse ;) ... men syntes bare at i alle formlerne jeg kan finde mangler jeg et led for at kunne finde |BC|


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2009 af Isomorphician

a2 = b2 + c2 - (2*b*c*cos(A))

Du kender alle de ubekendte på højresiden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2009 af mathon

|BC|2 = a2 = b2 + c2 - 2bc*cos(A) = 72 + 52 - 2*7*5*cos(114°) = 102,472

|BC| = a = √(102,472) = 10,1228 ≈ 10,1228

cos(B) = (a2 + c2 - b2)/(2ac) = (102,472 + 25 - 49)/(2*10,12*5) = 0,775194

B = cos-1(0,775194) ≈ 39,18°


Skriv et svar til: trekant...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.