Matematik

Hjælp til udregning af toppunktsformel søges!!

20. maj 2009 af student91 (Slettet)

Hej. Jeg sidder med en mat-opgave, som går ud på at finde koordinatsættet til toppunktet i en graf, hvilket jeg har lidt svært ved. Opgaven lyder:

Et andengradspolynomium er givet ved f(x)=2x2-8x+6.
Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.

Jeg ved, at jeg skal bruge toppunktsformlen som hedder T = (-b/2a) og (-d/4a), men jeg kan ikke se hvordan jeg skal lave udregningerne. Er der nogen som kan hjælpe?

På forhånd tak, Student91.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af kscn (Slettet)

du skal først løse din 2.gradspolynomium

altså diskriminanten : d= b^2 - 4C

og Løsningen x = (-b ±squart (d))/2a

egentlig behøver du ikke at finde løsningen til x :) diskriminanten er nok

derefter kan du sætte d ind i formlen for toppunkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af kscn (Slettet)

howsa der mangler lige et A i formlen for diskriminanten altså:

d = b^2 – 4AC


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af mathon

f(x) = 2x2- 8x + 6 = 2(x2 - 4x) + 6 = 2((x-2)2 - 4) + 6 = 2((x-2)2 - 8 + 6 =
2((x-2)2 + (- 2)

f(x) = 2x2 + (-8)x + 6 = 2((x-2)2 + (-2)   sammenlignes med

f(x) = ax2 + bx + c = a((x-(-b/(2a))2 + (-d/(4a))

viser at
T(-b/(2a);-d/(4a)) = (2;-2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af morell18 (Slettet)

elller f´(x)=0 og -d/4a


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2009 af mathon

#4

y = f(x) = ax2 + bx + c = a((x + (b/(2a)))2 + (-d/(4a))

f '(x) = 2ax + b = 0

giver

x = -b/(2a)

y = f(-b/(2a)) = a((-b/(2a) + b/(2a))2 + (-d/(4a)) = -d/(4a)


Svar #6
20. maj 2009 af student91 (Slettet)

Ok, tusind tak for alle jeres hurtige svar, de er rigtig brugbare!


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af toppunktsformel søges!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.