Matematik

ALGEBRA --> KOMPLEKSE TAL (hvordan??)

23. maj 2009 af kscn (Slettet)

Hej igen igen...

Et eksamensspørgsmål lyder:

Du skal vise, hvordan du ved hjælp af algebra opbygger det komplekse tal?

Hvordan gør man det??

På forhånd tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: hint: real-plan og imaginær-plan.


Svar #2
23. maj 2009 af kscn (Slettet)

real-plan og imaginær plan?? Vil du være sød at forklare nærmere??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af NejTilSvampe

 så vidt jeg forstår består et kompleks tal af en real del og en imaginær del. f.eks. A + Bi

Her er A den reele del og Bi den imaginære.

Det kunne f.eks. være 3 + 4i er det ik noget i den stil? :P


Svar #4
23. maj 2009 af kscn (Slettet)

joo det er jeg med på fx. 4, 2i men.. ?? hvordan kan man ved hjælp af algebra fremstille de kompleksetal - det forstår jeg intet ved... der er noget med at man kan vise (c, kompleks addition, kompleks multiplikation) er et legeme osv....


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2009 af NejTilSvampe

 Ikke sikker på hvad du mener, (går i 1.g) Men er det de her regneregler du savner?
(A+Bi)+(C+Di) = (A+C) + i(B+D)

(A+Bi) - (C+Di) = (A-C) + i(B-D)

(A+Bi)(C+Di) = (AC-BD) + i(BC+AD)

(A+Bi)/(C+Di) = ...


Svar #6
23. maj 2009 af kscn (Slettet)

det er vel nok dem jeg savner ja... med lidt forklaring.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. maj 2009 af Dynin (Slettet)

algebraisk set kan de komplekse tal konstrueres som C:=R(i)={ a+ib | a,bεR } med vedtagelsen at i2=-1 ... herefter skal man bare checke at betingelserne for et legeme http://da.wikipedia.org/wiki/Legeme_(matematik) er opfyldt ...

man kan også konstruerer C som R×R ved at definere addition og multiplikation ved

(a,b)+(c,d)=(a+c,b+d) og

(a,b)*(c,d)=(ac-bd,ad+bc)

... her skal man også verificere at dette er et legeme ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2009 af NejTilSvampe

forklaringen i hvordan produktet af to komplekse tal bliver det jeg skrev i #5 er at jeg bruger ganske almindelig algebra, jeg forsøger at dele de imaginære tal og de reele tal så det bliver af formen A+Bi 

ganger du ud af parenteserne får du jo:

(A+Bi)(C+Di) = AC+ADi+CBi+DBi^2

i^2 = -1 

så  DBi^2 = -DB

faktoriser i og du får:

AC-DB + i(BC+AD) 

det der fancy snak om legemer og sådan noget kan jeg ikke hjælpe med, men håber da stadig det hjalp dig.


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#8 står der ikke i #0 "Du skal vise, hvordan du ved hjælp af algebra opbygger det komplekse tal"? ... dertil er regneregler IKKE nok ... fremgangsmåden med R×R er den klassiske og historisk korrekte, mens måden med R(i) er den fikse ...


Skriv et svar til: ALGEBRA --> KOMPLEKSE TAL (hvordan??)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.