Almen studieforberedelse (AT)

AT - kritik af egen synopsis

25. maj 2009 af P.L. (Slettet)

 Jeg har tænkt på en ide, som jeg meget gerne vil høre hvad i synes om, for jeg kan ikke helt finde ud af om den holder i "byretten" :) 

Jeg sidder og er ved at lave mit talepapir til den mundtlige AT årsprøve, og er stødt på et problem. 

Jeg har om individets rejse fra land til by, og om hvordan denne rejse har ændret individet samt samfundet. 

Udfra en dansk faglig vinkel har jeg to tekster, 1 medvirker til at beskrive individet før rejsen (i det traditionelle samfund) og 1 der medvirker til at beskrive individet efter rejsen (i det senmoderne samfund). 

Jeg lægger vægt på ting som: 

- Født ind i en bestemt rolle

- Familien funktion

- lokal samfundet: Solidaritet. 

Den første tekst beskriver alle disse tre ting rigtig godt i det traditionelle samfund, men har opdaget af den anden tekst, som skulle bruges til at beskrive individet i det senmoderne samfund, faktisk er ret tynd, den beskriver kun lokal samfundets funktion, og ikke familiens betydning og om individet er født ind i en bestemt rolle. (Denne viden får jeg blot for samfundsfaget, og dansk kan her ikke understøtte det)

Mit spørgsmål er nu, ville det være smart af mig til eksamen at sige at hvis jeg skulle have lavet noget om, ville jeg have valgt en anden tekst til at medvirke til at beskrive individet i det senmoderne samfund, da den er lidt tynd og svær at sammenligne med, da den ikke når omkring de samme ting som den første? 

Kunne jeg gøre det, også kunne det være min selvkritik? Eller er det helt ude i hampen...

Har virkelig brug for råd, så hvad synes i? På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af Staude (Slettet)

Skal også op i AT årsprøve - i morgen !

Umiddelbart tror jeg at det ville være super stærkt at gøre, da du jo viser at du er bevidst om det, og udmærket godt ved at teksten ikke helt "sparker røv" som den måske burde.

Men prøv at kontakte en garvet gymnasieelev (evt. en 3. g'er eller en lærer)

Held og lykke !


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Enig med Staude. Det er altid godt med selvkritik (eller selvrefleksion om man vil), men du skal endelig ikke lægge ud med denne påstand, da det så vil komme til at virke som om, du ikke har hundrede procent tiltro til, at det du har lavet er godt. Og du vil jo netop visse dem, at du ved fandme noget om det her.

Vent med at bringe det på banen før til allersidst, hvor samtalen i forvejen sikkert humper lidt, men tænkt igennem hvad de vil spørge ind til, hvis du siger det. Hvis de fx spørger, "hvilken teskst ville du have valgt i stedet?", så skal du have en i tankerne (eller i hvert fald kunne beskrive en typetekst). Siger du først, at du ikke synes teksten passede, men så kun kan svare "fordi det gjorde den bare ikke" trækker mere ned, end det gavner. Så vær beredt.


Svar #3
25. maj 2009 af P.L. (Slettet)

 Nej det er klart at jeg skal argumentere for at det er en dårlig tekst...

Men hvis jeg nu siger at teksten er dårlig valgt, da jeg senere har opdaget at den faktisk kun fortæller noget om individet solidaritet, og ikke om familiens rolle og individet muligheder som den anden tekst gør. og efter som jeg sammenligner de to tekster ville det være væsentligt at finde en anden tekst der også fortæller noget om de andre områder, ville dette så ikke være nok, eller ville i mene at jeg også skulle finde en tekst der var brugbar??? Eller er det nok at jeg bare forklare hvorfor jeg har fundet ud af at den ikke egner sig så godt, og så derefter forklarer hvad en tekst der var brugbar her skulle indeholde.... ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2009 af Anderson89 (Slettet)

Det virkede super godt for mig at kritisere egen synopsis.... Havde opstillet 3 kritikpunkter og gik virkelig i dybden med dem.... Men husk for guds skyld at forklare, hvordan det kunne forbedres, eller endnu bedre præsenter noget nyt stof for dem....

Det bedste vil være hvis du præsenterede dem for en ny tekst, og argumenterede for hvorfor denne er bedre... På den måde viser du også at du er blevet klogere samtidig med at du bidrager med nyt stof som netop er en væsentlig del af den mundtlige AT-eksamen...

Det er nok mere aktuelt til eksamen, for du skal huske på at der ikke stilles så store krav i 2.g... Jeg er dog sikker på at det helt sikkert blive belønnet hvis du forsøger dig...


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2009 af astrizzle (Slettet)

Jeg skal selv op til AT eksamen, og for mig at se lyder det til at det er en god ting at vise selvkritik. Jeg har også et lille spørgsmål som jeg håber nogle kan og vil svare på. Jeg synes generelt ikke at mine arbejdsspørgsmål (redegørende, analyserende, diskuterende) er særlig gode i forhold til at disse spørgsmåls besvarelser skal kunne besvare min overordnede problemformulering. Skal jeg sige dette til min eksamen eller er det at skyde sig selv i foden?


Skriv et svar til: AT - kritik af egen synopsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.