Kemi

stofmængdekoncentration - 1 opgave

26. maj 2009 af sofie123 (Slettet)

Jeg har beregnet denne opgave, men ved ikke om det er rigtigt. Nogen der vil kigge på det for mig?

der skal lavers 200 ml 0, 150 M Na2SO4 (aq)

a) hvor stor en stofmængde Na2SO4 skal der anvendes?

-c=n/v
0,150 mol/l= n/20 L
Solve n= 3 mol
 

B) beregn massen af denne sotfmængde Na2SO4 (s)

-M=m/n
M=22,99*2+32,07+16,00*4= 142,05g/mol
m = 3 mol
M* n= m= 426,15 g
 

c) beskriv hvordan man laver opløsningen

- ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af mathon

a)
n = V*c = (0,200 L)*(0,150 mol/L) = 0,03 mol

b)
m = n*M = (0,03 mol)*(142,06 g/mol) = 4,2618 g
 


Svar #2
26. maj 2009 af sofie123 (Slettet)

mange tak:)


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration - 1 opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.