Matematik

Sammenhæng ml. stamfunktion og alreal

27. maj 2009 af sofiej (Slettet)

Hej!

Jeg har et eksamen spørgsmål, som lyder sådan her:
 

Du skal gøre rede for sammenhængen mellem areal og stamfunktion, samt omtale ét eller flere andre eksempler på anvendelse af integraler.

Et andet soørgsmål lyder sådan:
Du skal gøre rede for, hvad der forstås ved bestemt integral, og hvordan bestemte integraler bruges til af bestemmelse af arealer.

Nogle som kan hjælpe mig med svar?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af kimor (Slettet)

Hej.. man bruger netop stamfunktioner, F(x), til at bestemme et areal under en graf . Ved et bestemt integral forståes det, at man opsætter nogle betingelser - fx kan man beregne arealet under grafen fra x=1 til x=5

Hvis du skal regne et areal (A) under en graf (hvilken som helst funktion) fra x=1 til x=5 skal du bruge stamfunktionerne. For at finde det bestemte areal under grafen (funktionen) skal du altså sige:

A = F(b) - F(a)

a og b er de punkter på x-aksen som du begrænser dig til. Eksempelvis er arealet i dette tilfælde:

A = F(5) - F(1)  


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2009 af kimor (Slettet)

Se min vedhæftede fil

Vedhæftet fil:bestemt integral.doc

Svar #3
27. maj 2009 af sofiej (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Sammenhæng ml. stamfunktion og alreal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.