Religion

Hvad betyder et verdenbillede?

27. maj 2009 af cmbeck (Slettet)

Hej,.

Skal aflevere en opgave om skabelsesberetninger og verdensbilleder inden for forskellige religioner, men er blever i tvivl om hvad et verdensbillede egentlig er, nogen der kan hjælpe ? :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. maj 2009 af Wahnsinn! (Slettet)

Helt kort: Hvordan man ser verden.


Brugbart svar (3)

Svar #2
27. maj 2009 af sejegotlieb (Slettet)

der findes det geocentriske verdensbillede hvor jorden er centrum i universet, og så det heliocentriske verdensbillede hvor solen er centrum (vi har i dag det heliocentriske verdensbillede)


Brugbart svar (3)

Svar #3
02. juni 2009 af kurt2323 (Slettet)

det billede, som de forskellige kulturer har dannet sig af omverdenen, specielt det omgivende univers og Jordens placering i dette.

I de ældgamle kulturer i Egypten og Babylon, den endnu ældre megalitkultur i NV-Europa, de tidlige kinesiske og japanske kulturer samt mayakulturen i Mellemamerika havde man allerede årtusinder før vor tidsregnings begyndelse anskaffet sig et indgående kendskab til Solens, Månens og planeternes bevægelser i forhold til fiksstjernehimlen, så at man med dette kunne udarbejde kalendere, hvis nøjagtighed først er overtruffet i de seneste århundreder; den rumlige placering af himmellegemerne samt disses og Jordens indbyrdes størrelsesforhold havde man ingen mulighed for at bedømme.

I løbet af antikken blev Aristoteles' geocentriske verdensbillede imidlertid det fremherskende, og dette blev konsolideret, da det blev antaget af kirken.

Galilei, Kepler, og Kopernikus var nogle af renæssancens store videnskabsmænd. De fremlagde teorierne om det heliocentriske verdensbillede – i modsætning til det geocentriske. Kirken mistede sit intellektuelle magtmonopol og nogle mennesker begyndte at søge viden ad andre kanaler.


Skriv et svar til: Hvad betyder et verdenbillede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.