Studievejledning
9,3 i snit ! Medicin muligt ?
Hej allesammen
Jeg bliver student i år og jeg regner med at mit snit bliver på 9,2 - 9,3.
Tror i det er muligt at jeg kan komme ind på medicin på KU eller skal jeg bare droppe den ide`?
Jeg gider ikke bruge 2 time hver vej på at pendle til odense.
Svar #3
28. maj 2009 af Jerslev (Slettet)
#0: Hvis du vil læse medicin, så må du flytte efter det(!)
Søg ind både på KU og SDU og så må du igang med at søge bolig i Odense.
Svar #4
28. maj 2009 af nicklas7 (Slettet)
hvad fanden snakker I om? sidste år lå snittet på 8,7 for direkte plads på KU og helt nede på 8.2 for stand by! Opdater jer lige inde i ødelægger andres forhåbninger.
Svar #5
28. maj 2009 af Jerslev (Slettet)
#4: Sidste år var snittet lavt på grund af ændring af specifikke adgangskrav til de fleste studier - det forventes ekstremt højt nu til sommer på grund af alle de studenter, der har suppleret i løbet af dette år.
Svar #6
28. maj 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)
Prøv at søge ind, men husk at have en plan B parat.
Der var LANGT færre ansøgere sidste år, der søgte ind, end normalt, fordi de specifikke adgangskrav var blev indført fuldt ud, og ikke alle havde nået at indarbejde det.
En del af de der undlod at søge, har brugt hele året på at tage de speccifikke fag. Derfor vil det normale ansøgertal, samt os fra sidste år søge ind, og konkurrencen bliver sværere.
Når det er sagt, så er der oprettet 50 flere pladser på KU, 50 i Odense og 100 på Aarhus, så, jeg har absolut ingen ide om hvad snittet ender på.
I 2007 var snittet vist 9,9, her fik folk omregnet karakterer fra gammel skala til ny skala.
I 2006 var det på 10,0, men de var under den gamle ordning.
Svar #8
28. maj 2009 af 14203 (Slettet)
Der kan jo aldrig ske noget ved at søge, så det synes jeg da du skal gøre. Dog er der nok flere ting der taler for at snittet stiger til over 9,3, men der er jo mange forhold der spiller ind.
Omkring det at pendle er det rigtig hårdt, så hvis du vil læse medicin og du evt. må flytte til odense eller århus skal du nok meget kraftigt overveje om du ikke også skal flytte! Selvfølgelig vil det jo nok være hårdt, men på den anden side kan du så måske komme til at læse medicin (som jeg går ud fra at du gerne vil ;) )
Svar #9
29. maj 2009 af Jekoa (Slettet)
Ved ikke, om de andre tager det med i beregningerne, men du må jo gange dit snit med 1,08, hvis du søger lige efter endt studentereksamen og 2 år frem...
Held og lykke...
Svar #10
29. maj 2009 af TheRose (Slettet)
#9 Jo men alle der søger for lagt de 1,08 oven i snittet, så i sidste end er gennemsnitsforholdet mellem de enkelte elever stadig den samme..
#0 Jeg synes sgu at du skal gøre det uanset hvad, det skader ikke at prøve.. ;D Go for it ..
Svar #11
30. maj 2009 af runedjurhuus (Slettet)
Endvidere kan snittet ganges med 3 pct. (1,03) hvis du har 5 eller flere A-fag. Så hvis dit snit eksempelvis er 9,2, vil det endelige snit blive på 9,2*1,03*1,08 = 10,23 - 10,34 hvis dit udgangspunkt er 9,3.
Svar #12
30. maj 2009 af 150972 (Slettet)
#11
Den måde at regne på er ikke den samme som de bruger på universitetet.
Svar #14
02. juni 2009 af elireeli (Slettet)
Jeg har lige været til AT hvor jeg fik 12 og jeg havde regnet med 4-7. Så nu ser det ud til at mit snit nærmere bliver omkring de 9,6 ..
Jeg har desværre ikke et ekstra A -niveau fag så jeg kan ikke gange mit snit med 1,03.
Det snit jeg så kommer til at søge ind med er så : 1,08 • 9,6 = 10,4
Er det heller ikke højt nok ? :S Ved godt at næsten alle kan gange sit snit med 1,08 , men som eksamenshaj siger så er der jo også 50 ekstra studiepladser.
Jeg søger kun på KU og ikke odense / Århus.
Svar #15
02. juni 2009 af Exupery (Slettet)
Der er jo ikke nogen grund til ikke at søge, du har jo flere prioriteter. Men du gør i hvert fald ikke dine chancer større ved kun at søge ind på KU - det er helt sikkert.
Svar #16
02. juni 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)
#14
Hvis du brænder for at læse medicin, så søg hellere på de andre universiteter også.
Når man er ung, er det nemmere at flytte rundt, uden at man ødelægger noget for andre, man lærer nye folk at kende og udfordrer sig selv, og man kan overflyttes mellem universiteterne på de senere semestre.
Jeg tvivler på, at dit snit på 9,6 er højt nok, så det er lidt af et sats. De fleste andre har ganget deres gennemsnit for ektra højniveufag osv.
Jeg har ekstra højniveaufag, men fordi jeg har taget min gymnasieuddannelse som enkeltfag, må jeg ikke få reguleret mit gennemsnit, kun for hurtig studiestart..
Jeg har 10,8*1,08=11,67 i snit, men tvivler på, om det er nok. Jeg søger kun på KU, men det er fordi jeg ikke vil flytte min familie.
Svar #17
02. juni 2009 af 14203 (Slettet)
#14 er ret sikker på at et snit på 11,7 er alt så rigeligt til at komme ind! ;)
Svar #18
02. juni 2009 af Jekoa (Slettet)
#16
Ja det vil jeg godt nok også sige - det skulle vist være nok...
#14
Jeg tror også, at du kan (det er jeg faktisk meget sikker på)...
Svar #19
07. juni 2009 af idzen (Slettet)
du skal forresten huske at krydse af i standby, eller vinterstart hvis der er muligt, for alle tre universiteter optager generelt ikke nye studenter til efterårssemesteret, men hvis du søger ind med standby eller vinterstart mulighed, har du større chance for vinterstart.
Universiteterne mener ikke os helt unge er klar til at starte på medicin, så de optager sjældent nogen før vinterstart
Svar #20
08. juni 2009 af 14203 (Slettet)
#19 det er altså noget pjat!! det ændre ikke noget at du sætter et kryds i vinterstart det gør ikke at der er større sandsynlighed for at blive optaget! Der er 500 (på KU) der bliver optaget - det er de 500 bedste snit og af disse 500 starter de ældste 250 sommer og de yngste 250 vinter. (groft sagt).
Standby er en god ide at søge hvis man har mulighed for at springe til med kort varsel, og ellers får man tilsagn som gør at man er sikret optagelse ved næste optageomgang (altså i 2010).
