Matematik

hurtig svar: løsning af ligning

30. maj 2009 af 215 (Slettet)

 som kan hjælpe mig med at komme videre herfra ?
1/x-2 + 1/x+2 = 2x/x^2-4  <=> 1/x-2 + 1/x+2 = 2x/(x-2)(x+2).... hvad skal je nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2009 af Duffy

Skab fællesnævner på vs


Svar #2
30. maj 2009 af 215 (Slettet)

vs ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2009 af Duffy

vs = venstre side


Svar #4
30. maj 2009 af 215 (Slettet)

 kan ikke komme på nogen som vi løse den....


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2009 af Isomorphician

(a/c) + (b/d) = (ad)/(cd) + (bc)/(dc) = (ad + bc)/(cd)


Svar #6
30. maj 2009 af 215 (Slettet)

 ok... tror jeg har den... er dog måske lid overdrevet og nok forkert men her ...

1/x-2 + 1/x+2 = 2x/x^2-4 <=> 1/x-2 + 1/x+2 = 2x/(x-2)(x+2) <=> 1(x+2)/(x-2)(x+2) + 1(x-2)/(x+2)(x-2) = 2x/(x-2)(x+2) <=> 2x/2x^2 - 8 = x^2 - 4 <=> 2x(x^2-4) = 2x(2x^2 - 8) <=> 2x^3 - 8x = 4x^3 - 16x <=> 16x- 8x = 4x^3 - 2x^3 <=> 8x = 4x^3 <=> 8 = 4x^2 <=> 8/4 =x^2 <=> kvad(2) = x


er det rigtigt forstået ?
 


Svar #7
30. maj 2009 af 215 (Slettet)

kunne se nogele fejl se her...

 1/x-2 + 1/x+2 = 2x/x^2-4 <=> 1/x-2 + 1/x+2 = 2x/(x-2)(x+2) <=> 1(x+2)/(x-2)(x+2) + 1(x-2)/(x+2)(x-2) = 2x/(x-2)(x+2) <=> 2x/2x^2 - 8 = 2x/x^2 - 4 <=> 2x(x^2-4) = 2x(2x^2 - 8) <=> 2x^3 - 8x = 4x^3 - 16x <=> 16x- 8x = 4x^3 - 2x^3 <=> 8x = 4x^3 <=> 8 = 4x^2 <=> 8/4 =x^2 <=> kvad(2) = x


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:ligningsløsning_8.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#7
 


 1/x-2 + 1/x+2 = 2x/x^2-4 <=>

1/x-2 + 1/x+2 = 2x/(x-2)(x+2) <=>

1(x+2)/(x-2)(x+2) + 1(x-2)/(x+2)(x-2) = 2x/(x-2)(x+2) <=> nu er der samme nævner i alle led. Gang igennem med (x-2)(x+2) så vil nævnerne forsvinde på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2009 af Isomorphician

1/(x - 2) + 1/(x + 2) = 2x/(x2 - 4) <=>

(x + 2)/((x - 2)(x + 2)) + ((x - 2)/(x + 2)(x - 2)) = 2x/(x2 - 4) <=>

(x + 2)/(x2 - 4) + (x - 2)/(x2 - 4) = 2x/(x2 - 4) <=>

(x + 2) + (x - 2) = 2x, x ≠ ±2

2x = 2x

som gælder for alle x undtaget -2 og 2


Svar #11
30. maj 2009 af 215 (Slettet)

 ok sidder igen i en anden opgave fast ... er noget så langt...
 

Vedhæftet fil:3x.docx

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. maj 2009 af Isomorphician

Højresiden kommer til at hedde:

(5x)/(x(x -2)) - (2(x - 2))/(x(x - 2)), så er der fællesnævner.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. maj 2009 af MN-P (Slettet)

x≠0 og x-2≠0 gang igennem med nævneren x(x-2)

5x-2(x-2)

hov hvor er lighedstegnet blevet af?


Skriv et svar til: hurtig svar: løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.