Matematik

nogen som vil hjælpe med en ligning

30. maj 2009 af 215 (Slettet)

 nogem vil hjælpe....

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=695143


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2009 af Isomorphician

Kig igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2009 af MN-P (Slettet)

1/x-2 + 1/x+2 = 2x/x^2-4   forbehold x-2≠0,  x+2≠0 og x2-4≠0

du har nogle fejl i det jeg så sammen med denne ligning

1/(x-2) + 1/(x+2) =2x/(x-2)(x+2)                      ganger igennem med x-2 i alle led

1(x-2)/(x-2)+1(x-2)/(x+2)=2x(x-2)/x-2)(x+2)    forkorter  med (x-2) i 1. led

1 + (x-2)/(x+2)=2x/(x+2)                                ganger igennem med x+2 i alle led

1(x+2)+(x-2)(x+2)/(x+2)=2x(x+2)/(x+2)        forkorter med (x+2) i 2. og 3. led

(x+2)+(x-2)=2x                                               fjerner parenteser

x+2+x-2=2x

2x=2x

x kan antage alle værdier undtagen dem der står i forbeholdene

find x af ulighederne øverst


Skriv et svar til: nogen som vil hjælpe med en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.