Almen studieforberedelse (AT)

Konkret spørgsmål til opgave (historie + engelsk)

31. maj 2009 af Martinjørgensen87 (Slettet)

Hej (:

Jeg skal til AT eksamen på tirsdag, men har ved nærmere læsning om flerfaglighed fundet ud af at min opgave er noget... skidt. Jeg har om emigration i Irland i 1800-tallet og i historiedelen (samfundsvidenskab) fundet ud af hvilke faktorer - sociale, politiske mm. - der førte til emgrationen. Fint nok tror jeg. 

Problemet er den engelske del (humaniora). Der har jeg analyseret en roman "Star of the Sea" med fokus på hvad der motiverer hovedpersonerne til at emigrere og hvordan forholdene i Irland generelt er skildret i bogen. Men sagen er den at bogen er skrevet i 2002 dvs. den siger jo egentlig ikke noget om tiden dengang, men bygger bare på historisk research. Her knækker tråden i min opgave. I hermeneutik er formålet jo at finde ud af handlingerne/tankerne bag det menneskelige produkt, men forfatteren er ikke fra den tid, så hvad kan jeg egentligt bruge det til?

Opsummering: Jeg laver noget historisk research --> finder ud af hvordan det afspejles i en roman --> men romanen bygger på historisk research. Det bider lidt sig selv i halen! Hvad kan jeg gøre?

Håber nogen kan hjælpe :)


Skriv et svar til: Konkret spørgsmål til opgave (historie + engelsk)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.