Fysik

Hvad er forskellen?!

31. maj 2009 af Booklover (Slettet)

Hejsa.

Nogen som kan forklare mig hvad forskellen er på fysiske størrelser, enheder, symboler og præfikser i fysik!? - bare lige rigtig hurtigt, da jeg ikke helt kan forstå foreskellen!

Håber I vil hjælpe mig ;)

M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

En fysisk størrelse er et tal/mål for et eller andet. En enhed er endelsen af en fysisk størrelse. f.eks. siger man at der er 2 L vand. L (liter) er en enhed. Et symbol bruger man i en formel. F.eks. Newtons anden lov der siger: F=ma, da er F,m og a symboler for forskellige fysiske størrelser. det sidste er præfikser. Man bruger ofte præfikset k (kilo) som betyder 1000, f.eks. skal der 0,75 kg i den her kage. Man bruger præfikser for ikke at skrive et alt for langt tal.


Svar #2
31. maj 2009 af Booklover (Slettet)

Tusind tak ... men hvad mener du med at "det sidste er præfikser .."  - netop præfikser er jeg slet ikke med på ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det var bare det sidste jeg ville forklare, men jeg prøver lige igen.

k betyder kilo som betyder 1000=103. Derfor er 2,3kg=2,3*1000g=2,3*103g=2300g

På den måde findes der mange flere præfikser som du kan læse her:

da.wikipedia.org/wiki/SI-pr%C3%A6fiks


Svar #4
31. maj 2009 af Booklover (Slettet)

AH! På den måde! Fx når man skal beskrive solens masse (eller noget i den dur) så benytter man altså også præfikser for ikke at skulle skrive et ualmindelig langt antal nuller ... ??

Det var en super forklaring! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, lige præcis :) Derfor er præfikser smarte. Eller hvis man skulle skrive elektronens masse i kg, så bliver det også et langt tal.


Svar #6
31. maj 2009 af Booklover (Slettet)

Super! Du er helt fantastisk Daniel ;p


Skriv et svar til: Hvad er forskellen?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.