Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Nulpunktomsætningen??? Rigtig gjort?

31. maj 2009 af freak2007 (Slettet)

Har lavet en og vil gerne være sikker på den er rigtig.. nogen som gider se efter??

Og hvis det rigtig, kan nogen forklar mig hvorfor jeg skal tjene 6756,75kr når min event kun kostet 3000kr? Hvad dækker de sidste 3756,75kr?

Event
Leje af Playstation3 stand 2,000,-
Flyver/Poster 700,-
Kollega løn 300,-
I alt 3,000,-

Nulpunktomsætningen

Bruttoavance
Vare indkøbt til 100,-
Vare fortjeneste 1,8 giver 180,-

Udregning: 80*100/180 = 44,4

Reklame omkostning x 100
Bruttoavance procent

3000*100/44,4 = 6756,75
Nulpunktomsætning
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2009 af Sekstanten (Slettet)

Du må have noget galt med dine oplysninger.

Nulpunktsomsætningen er der, hvor virksomheden præcis går i nul på bundlinjen uden at der er noget tilbage til forrentning (til aflønning af både fremmed- og egenkapitalen).

Din opstilling bør således tage udgangspunkt i:

Omsætning (din ubekendte x)

- vareforbrug (f.eks. 100 kr.)

= Bruttofortjeneste (Her ved du, at du får 1,8% = 1,8 kr. pr. 100 kr. i vareforbrug)

- kontante kapacitetsomkostninger (dine 3000 kr. + evt. noget reklame, men den oplysning du giver er noget svag).

Indtjeningsbidrag

Når du skriver, at dit resultat bliver 6.756,75 og at der er et "overskud" på 3.756,75 er det vel ikke korrekt, da jeg formoder, at du ikke har taget højde for varekøbet til omsætningen...

Men prøv at giv den fulde tekst i stedet.


Skriv et svar til: Nulpunktomsætningen??? Rigtig gjort?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.