Matematik

formler???

01. juni 2009 af vax4 (Slettet)

hey om  3 dage skal jeg op i matematik og der er 2 formler jeg ikke kan huske.

hvordan regner man fx. 11 6/4 * 6???

2: jørgen har en rente på 12% p.a. han har lige nu 20.000 i banken. hvor meget står der i bangen efter 7 måneder?

bare hvordan man regner det ud tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af mathon

1:
(11 + (3/2))*6 = 11*6 + (3/2)*6 = 66 + (18/2) = 66 + 9 = 75

2:
efter 7 måneder: 20.000*(1+0,12*(7/12)) = 20.000*(1+0,07) = 21.400


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af dr. jones (Slettet)

Der er jeg uenig
rente beregnes med eksponentiel udvikling.
b*ax - hvor b er startkapitalen, a er (1+renten) og x er antal terminer
20.000*(1+0,12)^(7/12) = 21.366,9
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af mathon

når forrentningstiden er mindre end ét år
beregnes
renten ved simpel rentesregning

K = Ko*(1+(p/100)(d/360))

når forrentningstiden er mere end ét år
beregnes
renten ved sammensat rentesregning

Kn = Ko(1+r)n
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af dr. jones (Slettet)

Brug marathons formel, det er nok det du får rigtigt for.

For er opgaven dog tvetydig, men jeg ved heller ikke hvordan banker udbetaler renter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2009 af keg (Slettet)

# 3: forudsat der tilskrives renter hvert år, hvis der kun tilskrives renter hvert andet år, skal man stadig benytte simpel rentesregning, OK,,,:)


Skriv et svar til: formler???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.