Matematik

Vektore B-niveau HTX eksamensopgave

01. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Jeg sidder med denne opgave, se vedhæftede fil.

jeg har fundet f ' (x) = 0,007052 x - 0,176327

og f ' (0) = -0,176327

og fundet vinklen v ved at bruge tan^-1 (-0,176327) og fået vinklen v = 10 grader

og her går jeg i stå, jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre, håber der er nogen som kan hjælpe.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: opgave c.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af Jerslev

#0: Upload gerne som andet end .docx.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
01. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Her er det gemt som 1997-2003 i stedet for 2007, så håber jeg du kan åbne den.

Vedhæftet fil:opgave c 03.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af Jerslev

#2: Brug, at den resulterende kraft skal være 0. Ved at summere R + F1 + F2 = 0, netop fordi vi ikke ønsker acceleration i systemet.

Du kan på baggrund af dette opstille ligninger for henholdsvis vertikal og horisontalkomposanterne for de to F-vektorer.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
01. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

vertikal og horisontalkomposanterne?

Kan du ikke lige kort prøve at forklare mig hvad det er?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2009 af Jerslev

#4: En vilkårlig vektor:

a = (a1 , a2), hvor a1 og a2 kaldes komposanterne for a.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
01. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Tak for det, så prøver jeg at se om jeg forstår det nu, ellers skriver igen


Svar #7
01. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Til Jerslev
 

Kan du ikke hjælpe mig med at opstille ligninger for henholdsvis vertikal og horisontalkomposanterne for de to F-vektorer?

For jeg kan ikke komme videre


Svar #8
01. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Er det noget lignenden det her?

|F_2x | ?= |F_2| ? * cos(v)


|F_2y | ?= |F_2| ? *Sin (V)
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2009 af Jerslev

#8: Hvis din geometri er korrekt, ja. Det bliver i hvert fald noget i den stil.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2009 af jollejon (Slettet)

vil man sætter de 2 lininger op.. hvad finder man så?  er det ikk kordinaterne man skal fnde... ejg har prøvet det efter og syns jeg får 2 længder som overhovedet ikk passer


Svar #11
02. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

#10 vil du ikke prøve at vise dine udregninger?


Skriv et svar til: Vektore B-niveau HTX eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.