Matematik

Spørgsmål vedrørende annuitetsregning

01. juni 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

Jeg vil godt løse denne opgave ved at isolere x som her er renten, men jeg kan ikke få det rigtige resultat som er 11% pr år.

Opgaven:

Hvis der på en børneopsparing hvert år i 20 år bliver indsat 1000 kr. og der efter 10 indbetalinger er en saldo på 64203 kr. Hvad er den årlige rente så?

Jeg har prøvet mig frem men får det mystiske resultat som er 0,23

Jeg gør følgende: 64203 = 1000 * ((1+x)20 - 1)/x

Her dividerer jeg med 1000 og gør den venstre side til x, herefter tager jeg den 20 kvadratrod og trækker

til sidst 1 fra.

Mvh Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke løse denne lignng algebraisk. Du skal benytte en tabel eller CAS.


Svar #2
01. juni 2009 af LouiseLG (Slettet)

Mener du måske APPS på TI-84? For der giver den nemlig 11%, troede man kunne løse den i hånden. Men det kan man ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af mathon

Nej


Svar #4
01. juni 2009 af LouiseLG (Slettet)

Gælder det alle for eksempel denne:

hvor meget skal der indsættes hvert år hvis der efter 10 indbetalinger med renter og rentes rente er opsparet 32594 og renten er 8% per år?

Der får jeg nemlig facit til cirka 1200 men det skal give 2249

Mvh Louise


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Det er kun renten som du ikke kan beregne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2009 af mathon

A10 = y/0,08*(1,0810 - 1) = 32.594

y = 32.594*0,08/(1,0810 - 1) = 2.249,95


Skriv et svar til: Spørgsmål vedrørende annuitetsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.