Matematik

Vektorer i planen - den rette linje

02. juni 2009 af lielie (Slettet)

Hej

Jeg sidder med eksamens spørgsmål mundtlig, og er gået i stå. Det er lidt min fejl, at jeg har gjort min noter om den rette linjes ligning væk. Jeg har kun en bog, som ikke står noget om emnet. Så derfor har forfærdelig meget brug for en, der kan udlede/eller bare hjælpe mig i gang med at vise bevisen for b≠0 og b=0 for liningen på formlen ax+by+c=0

tak på forhånd

Lielie


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af mathon

skal du udlede ax+by+c=0 ?


Svar #2
04. juni 2009 af lielie (Slettet)

ja tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2009 af mathon

2D

når linjen L har normalvektor n[a,b] og fikspunktet Po(xo,yo)
kan dens punkter P
beskrives
L = {P(x,y)|n*PoP = 0}

hvoraf

[a,b]*[x-xo,y-yo] = 0

ax+by + (-axo-byo) = 0

ax + by + c = 0     med c = -axo - byo


Svar #4
09. juni 2009 af lielie (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Vektorer i planen - den rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.