Fysik
Fysik!!!
07. december 2004 af
Christina2004 (Slettet)
Hej!
Vil lige spørge om der er nogen som kan hjælpe mig med denne fysik opgave?
En ø forsynes med jævnstrøm fra fastlandet gennem et 43 km langt kobberkabel. Kablets to ledere har hver tværsnits tværsnitsarealet 240mm^2
a) Beregn resistansen af hver af lederne.
Spændingsfaldet mellem de to ledere er på fastlandet 150kV. Kablet kan maksimalt tilføres 74MW.
b) Hvad er den maksimale strømstyrke i lederen?
c) Hvad er spændingsfaldet mellem lederne på øen, når strømstyrken er maksimal?
d) Hvilken brøkdel (i pct) af den tilførte effekt afsættes i de to ledere?
håber at der er nogen som kan jælpe mig!!!
Med venlig hilsen
Christina
På forhånd tak!!!
Vil lige spørge om der er nogen som kan hjælpe mig med denne fysik opgave?
En ø forsynes med jævnstrøm fra fastlandet gennem et 43 km langt kobberkabel. Kablets to ledere har hver tværsnits tværsnitsarealet 240mm^2
a) Beregn resistansen af hver af lederne.
Spændingsfaldet mellem de to ledere er på fastlandet 150kV. Kablet kan maksimalt tilføres 74MW.
b) Hvad er den maksimale strømstyrke i lederen?
c) Hvad er spændingsfaldet mellem lederne på øen, når strømstyrken er maksimal?
d) Hvilken brøkdel (i pct) af den tilførte effekt afsættes i de to ledere?
håber at der er nogen som kan jælpe mig!!!
Med venlig hilsen
Christina
På forhånd tak!!!
Svar #1
07. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Hej,
a) Benyt sammenhængen
R = (rho)*L/A
hvor rho er kobbers resistivitet, L er kablets længde og A lederens tværsnit.
Kobbers resistivitet er vist nok
rho = 1.72*10^(-8)ohm*m (v. 293K)
men slå det lige op i Databogen for en sikkerheds skyld.
b) Sammenhæng mellem effekt, spændingsfald og strømstyrke
P = U*I
Find den maksimale værdi af I heraf.
c) Tja, du har den maksimale strømstyrke og ledernes resistans. Så kan du nok regne ud, hvordan du finder spændingsfaldet mellem lederne på øen.
d) P(udnyttet)/P(tilført)
Er du med på det?
//Singularity
a) Benyt sammenhængen
R = (rho)*L/A
hvor rho er kobbers resistivitet, L er kablets længde og A lederens tværsnit.
Kobbers resistivitet er vist nok
rho = 1.72*10^(-8)ohm*m (v. 293K)
men slå det lige op i Databogen for en sikkerheds skyld.
b) Sammenhæng mellem effekt, spændingsfald og strømstyrke
P = U*I
Find den maksimale værdi af I heraf.
c) Tja, du har den maksimale strømstyrke og ledernes resistans. Så kan du nok regne ud, hvordan du finder spændingsfaldet mellem lederne på øen.
d) P(udnyttet)/P(tilført)
Er du med på det?
//Singularity
Skriv et svar til: Fysik!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
