Matematik

brøker

03. juni 2009 af Musika (Slettet)

Hej, jeg har lidt svært ved at plusse tre brøker med hinanden. er der nogen der kan hjælpe mig og fortælle hvordan man gør?

2/2 + 3/1 + 1/4

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2009 af mathon

(2/2) + (3/1)+ (1/4) = 1+3+(1/4) = 4 + (1/4) = 4,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

lige præcis

fordi når du har samme tal i tæller og nævner bliver det 1

og når du har et større tal i tælleren end i nævneren kan du omregne til et helt tal i det her tilfælde bliver tallet 3

og den sidste brøk er en kvart altså 0,25


Svar #3
03. juni 2009 af Musika (Slettet)

ok, mange tak for hjælpen:)


Svar #4
03. juni 2009 af Musika (Slettet)

men findes der for eksempel en generel metode til at plusse flere brøker sammen.? skal man gange på tværs? finde fællesnævner?


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.