Matematik

negative tal i potenser

06. juni 2009 af The_Joker (Slettet)

Hvorfor giver -2 i anden -4 og ikke 4? Bliver et negativt tal ikke positivt, hvis man ganger det med sig selv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Der er sikkert tale om, at -2^2 = -4, mens du tænker på (-2)^2=4.

For i udtrykket (-2)^2=4, der sætter vi tallet "-2" i anden, mens i udtrykket -2^2=-4, der sætter vi tallet "2" i anden og sætter et minus foran.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af niicki (Slettet)

husk at sætte din parantes omkring minusset når du taster den på lommeren :)


Svar #3
06. juni 2009 af The_Joker (Slettet)

#1

Tusind tak, nu forstår jeg det! Det er fordi jeg er ved at indtegne en eksponentiel funktion som hedder f(x) = 2 gange -1,5 i x'ende. Alle y-værdierne, bort set fra startværdien b, vil så være negative.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2009 af sibeltr58 (Slettet)

hvis du har lært at - - giver +. + og minus giver + osv. så burde du faktisk at vide det ;)


Skriv et svar til: negative tal i potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.